Giving back

Dive into the fascinating chocolate world of the Belgian. Keep up to date of the ins and outs of the brand.

The Belgian x Mercy Ships

Suske en Wiske: De Drijvende Dokters 

“Sidonia gaat aan de slag als vrijwilliger, maar al snel merkt ze dat er een aantal zaken niet in de haak zijn. Wanneer Sidonia de zaak wil onderzoeken, verdwijnt ze spoorloos. Suske en Wiske snellen te hulp maar komen tot hun ontzetting te laat om tante te redden. En niet alleen het leven van Sidonia staat op het spel, onze helden moeten het opnemen tegen een machtige vijand om zo de hele onderneming te redden.” 

 

The Belgian Chocolate Group ondersteunt “Mercy Ships”, dat naar aanleiding van hun nieuwe ziekenhuisschip “de Global Mercy” de aandacht wil vestigen op de noodzakelijke ingrepen die ze nog steeds verrichten. We hebben reeds meerdere jaren onze schouders gezet onder dit intitief en wensen dit voor de komende jaren verder te zetten EN uit te bouwen. Een verrassingsbox – mat o.a. de nieuwe strip van Suske en Wiske - werd samengesteld en als eindejaarsgeschenk aan meerdere bedrijven verkocht. De opbrengst van deze verkoop gaat dan ook integraal naar Mercy Ships. 

 

Wat doet Mercy Ships 

Aan boord van het ziekenhuisschip werken bekwame vrijwilligers die eersteklas medische hulp verlenen: dokters, verpleegkundigen, maar ook ingenieurs, technici, en nog veel meer. De hulpverlening is gratis en focust zich op chirurgische specialisaties als tumoren, orthopedie, reconstructieve plastische chirurgie, cataract en fisteloperaties. Zieke mensen krijgen een nieuwe toekomst en worden niet langer uitgesloten door hun gemeenschap. 

 

Mercy Ships in cijfers 

In 40 jaar heeft Mercy Ships al meer dan 100.000 operaties uitgevoerd in 56 ontwikkelingslanden. Het huidige ziekenhuisschip, de Africa Mercy, ontvangt jaarlijks meer dan 1.000 vrijwilligers. Met 5 operatiekamers en 82 bedden voor patiënten aan boord is dit 152 meter lange schip het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Op hetzelfde moment kunnen er zo’n 400 volwassen vrijwilligers en 50 kinderen verblijven. Tot juni 2020 lag de Africa Mercy in het Senegalese Dakar, waar tot 2.000 gratis operaties werden uitvoeren.